Képet posztolt a körméről- Hatalmas szerencséjére írtak neki, hogy azonnal menjen orvoshoz!

Cikkek Admin Wednesday 27th September 2023

A közösségi média egyik legnagyobb előnye, hogy az emberek eddig nem tapasztalt szinten képesek kapcsolatba kerülni egymással.

Tudathatjuk családunkkal, barátainkkal, hogy mi a helyzet velünk, ugyanakkor tanácsokat kérhetünk és figyelmeztetések is eljuthatnak hozzánk, amelyek akár életet is menthetnek.

Az 53 éves Jean Williams Taylor esetében legalábbis ez történi. Egy fotót osztott meg Facebookon a körméről, érdeklődve, hogy valakinek van-e az övéhez hasonló. Azt hitte, hogy a deformáció valamilyen genetikai hiba lehet.

Hamarosan kiderült, hogy ez valójában egy tünet, amellyel a szervezete igyekszik jelezni neki. Valaki üzenetben tájékoztatta a félelmetes igazságról, valami nincs rendben…

Jean nem sokat gondolkodott rajta, hogy miért olyan a körme, amilyen, hiszen az édesanyjának (aki mellesleg tüdőrákban hunyt el) is ilyen volt, tehát úgy gondolta, hogy ez öröklött tulajdonság.

Amikor megkapta az üzenetet, akkor úgy gondolta, hogy talán túlzás, amit olvas, mégis elment kivizsgáltatni magát. Kiderült, hogy ún. dobverő ujja van, mi tüdő és szívproblémák során szokott kialakulni.

Számos tesztet elvégeztek Jean-en és kiderült, hogy az ijedtség nem volt hiábavaló, két golflabda méretű tumor van a tüdejében. Ahogy ezt megtudta, Jean azonnal figyelmeztetést tett közzé Facebookon, és azt javasolja mindenkinek, hogy rendszeresen ellenőrizze a körmeit, mert súlyos egészségügyi problémákat jelezhetnek.

A betegség bizonyos szakaszában ugyanis a köröm lággyá, a körömágy melletti bőr pedig fényessé válik, a köröm a normálisnál jobban görbül.

Ennek eredményeként az ujjak vége is nagyobb lehet. Ilyenkor az ujjak végében lévő lágy folyadék összegyűlik, ezért a körmök a normálisnál jobban görbülnek. Magyarul a jelenséget dobverőujjaknak is nevezik.

Forrás

9.7 ezer Megosztás

Comments are closed.

Close