PERCEINK VANNAK HÁTRA: BRUTÁLIS FELHŐSZAKADÁS ÉRKEZIK,: Ezekre a megyékre riasztás jött – Aki itt él, zárjon be mindent, hatalmas vihar érkezik, mutatjuk mikor!

Cikkek Admin Wednesday 27th September 2023

Óráink vannak hátra: özönvízszerű felhőszakadással, viharos széllel, jégesővel nyakunkon a zuhé! Ezekre a megyékre adtak ki riasztást:

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.06.23. péntek éjfélig

Az esti órákban a Dunántúlon kell még zivatarokra számítani (kis valószínűséggel a keleti határrészre egy-egy cella esetleg besodródhat). Az éjszakai, késő éjszakai órákban a legtöbb helyen várhatóan csökken a zivatarhajlam, legtovább a nyugati, délnyugati területeken lehetséges zivatartevékenység, itt a péntekre virradó hajnali órákban sem kizárt záporok mellett egy-egy zivataros góc.

A legintenzívebb cellákat felhőszakadás (> 25-30 mm) kísérheti, de kisebb körzetekben viharos (> 60-70 km/h) széllökések, jégeső (ált. 1-2 cm-nél nem nagyobb méret) is előfordulhat.

Péntek napközben helyenként ismét lehet zivatarokra számítani, legkisebb eséllyel a keleti területeken. Az erősebb zivatarokhoz felhőszakadás (> 25-30 mm), átmeneti viharos széllökés (> 60-70 km/h) és kisebb méretű jég (1-2 cm-nél nem nagyobb) társulhat.

1.1 ezer Megosztás

Comments are closed.

Close