Ezek a jelei, hogy vérrög van a testedben. Ezt jobb ha tudod!

Cikkek Admin Wednesday 27th September 2023

Sokan nap mint nap küzdenek bizonyos fájdalmakkal, amelyek hátterében vérrögök, más néven mélyvénás trombózis is állhat.

Ha szeretnénk eloszlatni a kételyeket, itt az ideje, hogy összehasonlítsuk tüneteinket a vérrögök kialakulásának jeleivel!

Duzzadt láb

Ha a mindennapi életviteled miatt estére beduzzadnak a lábaid nem kell rosszra gondolni, egész egyszerűen kezdj el kicsit mozogni, hogy a véráramlás meginduljon a testedben. Ha minden ok nélkül keletkezik lábduzzadás, akkor viszont a vérrög kockázatával kell számolnod.

Fájó kéz vagy láb

Gyakran összetévesztik ezt a tünetet az emberek az izomfájdalommal, vagy az izomlázzal. Ha megmagyarázhatatlan fájdalmat érzel a lábadban, és mozgásra nem javul, ráadásul a bőröd kissé elszíneződött és meleg, jobb, ha orvoshoz mész.

Piros csíkok a lábon

Ha a lábadon nyomásra érzékeny piros csíkok jelennek meg, amelyek fájdalommal is járnak, akkor a mélyvénás trombózis egyik tünetével van dolgod.

Mellkasi fájdalom

A tüdőembólia és a szívroham tünetei olykor hasonlóak, ezért az emberek gyakran összetévesztik őket. Szívrohamnál egy hirtelen jövő fájdalom sugárzik a karba, a nyakba vagy az állkapocsba. Tüdőembólia esetében viszont a fájdalom egyik pillanatról a másikra lép fel és olyan érzést vált ki, mintha kést döfnének a szívünkbe. Mindkét esetben azonnal mentőt kell hívni!

Köhögés

Ha nem vagy beteg, de mégis folyamatosan köhögsz, esetleg véres váladékot is köpsz, azonnal fordulj orvoshoz!

Forrás

9.8 ezer Megosztás

Comments are closed.

Close