Most jött a hír Mészáros Lőrinccel kapcsolatban

Cikkek Admin Tuesday 30th May 2023

Az Opus Global, amely összefogja egyebek mellett a Hunguest, a Balatontourist, a Tigáz, a Titász, vagy a Mészáros és Mészáros építőipari céget is, több tízmilliárd forint nyereséget hozott az ország leggazdagabb emberének.

A cégcsoport közzétette a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a 2022. évi – a nemzetközi beszámolási szabvány (IFRS) szerinti – egyedi és konszolidált éves jelentését. A vállalatcsoport tavaly átlépte az 1000 milliárd forintos mérlegfőösszeget, jelentősen növelte árbevételét, és a gazdasági nehézségek közepette is megőrizte eredményességét. Az energiaválság sújtotta világpiaci környezetben csaknem megduplázta nettó árbevételét és üzemi eredményét, a teljes átfogó eredménysoron pedig 22,2 milliárd forint nyereséget ért el – közölte a társaság szerdán.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. konszolidált szinten 535,3 milliárd forintos működési bevétel mellett több mint 74 milliárdos EBITDA-ról (kamat, értékcsökkenés és adózás előtti eredmény) számolt be 2022. évi IFRS szerinti konszolidált éves jelentésében, amely csaknem megduplázódott a tavalyi eredményéhez képest. Ez – a cégcsoport valós teljesítményét leginkább láttató érték – egy év alatt közel 30 milliárd forinttal nőtt, az EBITDA-marzs pedig megközelítőleg 14 százalékot ért el – írták.

Az üzemi eredmény 34 milliárd forint nyereség lett, ami csaknem 17 milliárdos eredménynövekedést jelent 2021-hez képest.

Az OPUS Csoport konszolidált adózott eredménye tavaly 22,2 milliárd forintot ért el, az eszközérték története során első ízben átlépte az 1000 milliárd forintot (1042,5), 153 milliárd forintos éves növekedés mellett. A konszolidált saját tőke értéke a 2022-es év végére 30 milliárddal, 343,2 milliárd forintra emelkedett – tették hozzá.

4 ezer Megosztás

Comments are closed.