Borzongató: Ez zajlik le az agyunkban halálunk után

Cikkek Admin Tuesday 30th May 2023

Mióta csak tudatára ébredt ember él a földön, mindig is találgattuk, hogy mi történhet velünk a halálunk után. Bár a jelenkori modern tudománynak sokkal több eszköze van, eddig bármikor, még mindig csak sötétben tapogatódzunk.

Az angliai Southamptoni Egyetemen több mint kettőezer páciensen végzett kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a klinikai halál beállta után történteket sok beteg fel tudja idézni, ám a vizsgálatot vezető Sam Parnia úgy véli, hogy valószínűleg ennél is többen lennének erre képesek, csak azért nem emlékeznek, mert a kórházi ellátás során olyan gyógyszereket kapnak, amelyek ezt a folyamatot megnehezítik.

A vizsgálat eredményei rendkívül érdekesek, ám még ma sem tudunk sokkal többet a halálközeli élményekről, illetve arról, hogy mi történik velünk a halálunk után.

Egyrészt a hasonló élményeken átesett emberek nagyobb része nem szívesen beszél az élményeiről, másrészt pedig nem létezik egységes megközelítés, hogy pontosan mi is megy ilyenkor végbe az agyban. A legtöbb élményszerű leírás testenkívüli élményekről, lebegésről szól, és arról, hogy a páciens azt érezte, hogy át tud menni a falon, látja magát kívülről, és azt is, hogy mi történik vele.

3.1 ezer Megosztás

Comments are closed.