Rendkívüli bejelentés – Súlyos szigorítás jön Szerdától, erre kell felkészülni 2023 Február 1-jétől!

Cikkek Admin Tuesday 30th May 2023

Rendkívüli bejelentés – Jön a szigorítás Szerdától, erre kell felkészülni 2023 Február 1-jétől! Oroszország februártól nem szállít olajat az ársapkában részt vevő országokba. Putyin orosz elnök ma írta alá az erről szóló elnöki utasítást, az olaj és az olajtermékek egyaránt érintettek lesznek.

A döntést ma jelentette be a Kreml, az utasítás első körben február 1-jétől csak a nyers olajat érinti majd, az olajtermékekkel kapcsolatos dátumról még később várható pontos döntés. A G7-országok, az EU-tagállamok és Ausztrália közösen írták alá az orosz olajról szóló ársapkát, amely december 5-vel lépett életbe.

Az ársapka létrejötte hatalmas erőfeszítésébe került az Egyesült Államoknak, szinte az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, hogy sikerül-e egyáltalán időben aláírni az ehhez szükséges papírokat, ahogy az ársapka szintjében is roppantul nehezen sikerült csak egyezségre jutniuk az államok vezetőinek. A lengyel kormány például az aláírást megelőzően alig 72 órával állt elő azzal a kérésével, hogy a közösen megállapított 60 dolláros hordónkénti árat 30-ra csökkentsék, és hatalmas diplomáciai pávatánc árán sikerült csak meggyőzni őket újdonsült álláspontjuk módosításáról.

6.7 ezer Megosztás

Comments are closed.