1 perce érkezett Nyugdíjasok és 65 év felettiek figyelem! Megérkezett a hír amit NAGYON vártunk! 120-130 ezer forint prémiumot kaphatnak EZEK a nyugdíjasok!!! ŐK azok a nyugdíjasok, akik már szinte biztos, hogy megkapják:

Cikkek Admin Tuesday 30th May 2023

1 perce érkezett Nyugdíjasok és 65 év felettiek figyelem! Megérkezett a hír amit NAGYON vártunk ! 120-130 ezer forint prémiumot kaphatnak EZEK a nyugdíjasok!!! ŐK azok a nyugdíjasok, akik már szinte biztos, hogy megkapják:

Bejelentették: 120-130 ezer forint prémiumot kaphatnak a nyugdíjasok!!! ŐK azok a nyugdíjasok, akik már szinte biztos megkapják: Novemberben kétféle többlet juttatást is kaphatnak a nyugdíjasok: a nyugdíjkiegészítés mellett prémium is érkezhet. A kormány törvényben garantálta, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ezért az emelkedő infláció miatt újabb korrekciót kaphatnak az érintettek – mondta Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1-en.

Pásztor Szabolcs ezzel kapcsolatban elmondta, a magyar gazdaság rugalmas tudott maradni a rossz világgazdasági környezetben is, ennek köszönhető a magas, 6,5 százalékos második negyedéves GDP-növekedés is.

„Ha továbbra is 6,5 százalékos marad a GDP-növekedés, és teszem azt, 13- 14 százalékra emelkedik az infláció, akkor egy átlagos nyugdíjas prémium kompenzáció révén 126-128 ezer forintot kaphat novemberben” – hívta fel a figyelmet Pásztor Szabolcs.

Mekkora lesz a nyugdíjemelés 2022-novemberben?
A 13,4 százalékos éves emelés azt jelenti, hogy aki tavaly decemberben 150 ezer forint nyugdíjat kapott, annak novembertől már 170 100 forint lesz a nyugdíja. Ez a júniusi emeléshez képest több mint 6400 forinttal magasabb érték, amelyet visszamenőlegesen 11 hónapra megkap egy összegben az arra jogosult,

vagyis novemberben a postás a 170 ezer forintos emelt nyugdíj mellé még egy összegben több mint 71 ezer forint nyugdíj-kiegészítést is hoz az időseknek.

Ehhez pedig még hozzájön a tízezer forintra tehető nyugdíjprémium is, bár ennek számítása még függ a gazdaság alakulásától, hiszen a GDP-növekedéshez van kötve.

A nyugdíjemelés a költségvetésnek nagyjából 180 milliárd forintjába kerül, míg a nyugdíjprémium 25 milliárd forintot tesz ki, azaz összesen 205 milliárd forinttal többet kap novemberben a 2,5 millió érintett.

4.3 ezer Megosztás

Comments are closed.