Rendkívüli hír: Jakab Péter elindítja a folyamatot

Uncategorized Admin Tuesday 30th May 2023

A politikus leírta, hogy miért követelnek új választást. Azt egyelőre nem teljesen értjük, hogy hogyan és miért oszlatná fel magát a jelenlegi parlament.


„Mert a Fidesz hazugsággal nyert áprilisban” – jelentette ki közösségi oldalán.
Jakab felidézi, hogy a miniszterelnök „azt mondta, nem lesz megszorítás,” de „lett.”
„A magyarok nem erre szavaztak tavasszal. Öntsünk hát tiszta vizet a pohárba. A parlament oszlassa fel önmagát, és legyen új választás, hogy a magyarok immár az igazság birtokában dönthessenek a jövőről” – fogalmaz a Nép Pártján alapítója.


Hozzáteszi: a parlament feloszlatásához egyszerű többség kell, ezért „gyakoroljunk nyomást a képviselőkre úton útfélen, hogy ne legyen más választásuk!” – írja.

„Az új választás megtartására ezt követően 90 napos határidő van. Válság alatt ennyi idő elég kell, hogy legyen arra, hogy az ellenzék – már aki komolyan gondolja – megszervezze magát” – áll a posztban.
Jakab Péter így ismertette a „menetrendet:” „parlament feloszlatása, új választás, új összefogás, új parlament, végül új, szakértői kormány, amely azonnal csatlakoztatja Magyarországot az Európai Ügyészséghez, helyreállítja az Orbán által szétvert nemzetközi bizalmat, és a megérkező uniós forrásokból elkezdi a valódi válságkezelést.”


Szerinte „így túlélhetjük a válságot,” éppen ezért hozzáteszi: „a folyamatot elindítom. Várom a képviselőket!”
Jakab leszögezi: „aki bátor, csatlakozik, aki gyáva, abba öntsetek bátorságot ti.”

6.8 ezer Megosztás

Comments are closed.