Fontos hír jött az óraátállításról, ami minden magyart érint

Uncategorized Admin Tuesday 30th May 2023

Közeledik az óraátállítás időpontja. Bár egy ideje azt rebesgetik, hogy hamarosan eltörlik a sokak számára bosszantó átállítást, de egy friss jelentés szerint egy darabig még biztos nem fogunk megszabadulni a téli és a nyári időszámítástól.

Ahogy közelítünk a tél felé, egyre rövidebbek és sötétebbek a nappalok. Ideje, hogy hozzászokjunk a sötétebb délutánokhoz, azonban van egy örömhír is, miszerint hamarosan kapunk egy hétvégét, amikor egy órával tovább tart majd a vasárnap, hiszen közeledik az óraátállítás ideje. Egész pontosan október 30-án, vasárnap kell majd az órákat hajnali 3-kor 2 órára visszetekerni.

Magyarországon 1980 óta állítjuk át minden évben kétszer az órákat. A nyári időszámítással egyébként több milliárd forintnyi energiát tudunk megspórolni, azonban a felmérések azt mutatják, hogy az emberek nem igazán szeretik ezt a hercehurcát.

Tavasszal veszítünk egy órát, télen pedig még sötétebbek lesznek a napjaink, ráadásul az átállítás sokak alvását is teljesen felborítja – írja a Növekedés.

Bár az Európai Unió már 2019-ben felvetette az ötletet, hogy eltörölnék az óraátállításokat, de a tagországoknak nem sikerült megegyezniük azzal kapcsolatban, hogy a téli vagy a nyári időszámítás mellett kötelezik el magukat.

Az viszont ismert, hogy Magyarország azt szeretné, ha a nyári időszámítás maradna érvényben egész évben, de addig nem fog lépés történni ebben a kérdésben, amíg az EU-ban nem születik erről konszenzus, így még egy ideig valószínűleg állítgatni kell az óráinkat.

9.8 ezer Megosztás

Comments are closed.