A halál jelei testünkön is megmutatkozhatnak. Íme a leggyakoribb tünetek

Uncategorized Admin Tuesday 30th May 2023

Sajnos egyszer mindenki elmegy. Ennek a cikknek nem az a célja, hogy bárkit riogassunk, és természetesen az alább leírt jelek nem tévedhetetlenek, és nem érdemes azokat a kontextusból kiragadva vizsgálni. Csupán információként:

Megnövekedett alvásigény

Lelassul az anyagcsere, és a halál küszöbén álló személy egyre többet alszik, egyre kevesebb időt van ébren. Tölts minél több időt ezekkel az emberekkel, fogd a kezüket és beszélgess velük.
Tudatzavar

Gyakran megjelenik a tudat anyagcsere megváltozása által okozott zavara, vagyis a halál küszöbén álló személy nem tudja hol van, nem emlékszik az egyes emberekre, vagy összekeveri őket másokkal. Ha segíteni akarsz, ismételd el el rendre, hogy ki vagy és próbáld őt minél pozitívabb témákkal kimozdítani a komorságából.

Szorongás

A szorongást az váltja ki, hogy ilyenkor sokan azon gondolkodnak, mi minden maradt ki az életükből, amit már nem sikerült véghez vinniük. Ilyenkor emlékeztessük őt arra, hogy mennyi értéket teremtett életében. Így sokkal elégedettebb és nyugodtabb lesz életének utolsó időszaka.

A test egyre hidegebbé válik

A kihűlés a végtagoknál kezdődik, és már egyetlen érintéssel érezhetjük, hogy jéghideg az élete utolsó óráihoz közelítő személy keze. A bőr színe is megváltozik, mivel a vérkeringés jelentősen leromlik.

Légzés megváltozása

A rendszertelen ütemű levegővétel és a sóhajtások sajnos szintén jelzik az elkerülhetetlen pillanat közeledtét.

Hasznos volt? Ne felejtsd el, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

1.2 ezer Megosztás

Comments are closed.